Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на рішення парламенту від 5 лютого ц. р. 

Щоправда, обмеження має вибірковий характер. Воно стосується тільки двох міст країни — Лісабона і Порту. В інших муніципалітетах, зокрема в автономних регіонах, до яких належать Азорські острови і Мадейра, іноземні інвестори, як і раніше, можуть стати власниками так званих золотих віз.
Інформаційне агентство Lusa робить суттєве уточнення до рішення, схваленого депутатами. В столиці країни і другому за величиною місті Порту все-таки можна буде отримати посвідку на проживання тим зарубіжним інвесторам, які створять у цих містах робочі місця, відкривши свої компанії чи виробничі потужності. Скільком людям необхідно дати роботу, в повідомленні не зазначено.

До прийняття таких обмежень стосовно іноземців, які виявляли бажання отримати «золоту візу», треба було вкласти у нерухомість 350 тисяч євро. Такий вид інвестицій Португалія запровадила в 2012-му. На той час сума інвестиційного внеску становила 500 тисяч євро. Поправку про її зменшення прийняли чотири роки тому. Загалом протягом усього періоду дії інвестиційної програми португальці залучили приблизно п’ять мільярдів євро.

Брага.