Його отримав підприємець з Маріуполя Євген Пустовіт, який 16 років виробляє та продає побутові, офісні та торгові меблі. Підписання кредитної угоди відбулося в Краматорську за участю голови Донецької ОДА Павла Кириленка та начальника обласного управління АТ «Ощадбанк» Світлани Яківчик.

«Підписання цього договору передусім свідчить про те, що розвиток Донеччини триває, незважаючи на бойові дії. Сьогодні ми підписали перший договір, але я впевнений, що їх кількість зростатиме у геометричній прогресії, і наші підприємці активно користуватимуться державними пільговими кредитами», — зазначив Павло Кириленко.

Світлана Яківчик наголосила, що програма діє в усіх регіонах України, і Донецька та Луганська області в жодному разі не стануть винятком. До участі можуть долучатися підприємці з будь-яких населених пунктів, кредити надаються терміном до п’яти років.

Євген Пустовіт відкрив виробництво у 2004-му. Фінансування під 7% на п’ять років дає підприємцеві можливість придбати свердлильний верстат із числовим програмним управлінням. Це сприятиме збільшенню обсягу виробництва та створенню двох нових робочих місць, що здешевить кредит до 5% річних.