Футбол. Белек (Туреччина). Контрольні матчі.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Борац» (Боснія і Герцеговина, Баня-Лука). 4:1. Голи: Миколенко, 43, Кадірі, 54, Фран Соль, 56 — Вранеш, 70.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора (Караваєв, 46), Попов (Романчук, 46), Шабанов (Сирота, 46), Миколенко (Піварич, 46), Сидорчук (Андрієвський, 46), Шепелєв (Кадірі, 46), Вербич (де Пена, 46), Дуелунд (Сухоручко, 57), Шапаренко (Мащенко, 57), Русин (Фран Соль, 46).

У трьох матчах на другому турецькому зборі «Динамо» забило 12 м’ячів і пропустило лише один. І сталося це у звітному матчі. Причому суперник забив з пенальті. Але не акцентуватимемо на цьому увагу. Адже це лише спаринги.

Протягом майже усього першого тайму боснійці старалися діяти в’язко, заважали динамівцям комбінувати. Але перед перервою кияни таки відкрили рахунок. Взяття воріт організували крайні оборонці. Кендзьора зробив флангову передачу, а Миколенко влучно пробив з льоту.

Одразу після відпочинку «Динамо» забило ще два голи з невеликим інтервалом. Спочатку Кадірі з дальньої дистанції влучив у лівий нижній кут воріт. А потім Фран Соль замкнув простріл Караваєва з правого флангу. Це був перший гол іспанця на зборах.

А за десять хвилин сам Соль уже став асистентом у де Пени, котрий забив четвертий м’яч.

Потім наш суперник заробив пенальті, і Вранеш реалізував його. Бойко вгадав напрямок удару, але трохи не дотягнувся до м’яча.

***

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Олімпія» (Словенія, Любляна). 3:1. Голи: Патрік, 82, Коноплянка, 89, Мораес, 90 — Вукушич, 27.

«Шахтар»: 1-й тайм — П’ятов, Вітао, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, Степаненко, Бондаренко, Тете, Марлос, Тайсон, Сікан (Фернандо, 26); 2-й тайм — П’ятов, Болбат, Бондар, Матвієнко, Сіпріано, Маркос, Патрік, Вакула, Коваленко, Коноплянка, Мораес.

Цього разу лідер поточного чемпіонату Словенії був добре налаштований на боротьбу. І в середині тайму відкрив рахунок.

На другий тайм Луїш Каштру, окрім П’ятова, випустив на поле новий склад. І йому довелося довго підбирати ключі до воріт суперника. Лише за вісім хвилин до завершення матчу «гірникам» вдалося це зробити.

«Шахтар» — «Вентспілс» (Латвія). 1:0. Гол: Маркос, 17 (п).

«Шахтар»: Шевченко (Трубін, 46), Болбат (Кривцов, 46), Бондар (Вітао, 64), Матвієнко (Хочолава, 46), Сіпріано (Ісмаїлі, 46), Степаненко (Приходько, 70), Маркос, Тете, Бондаренко (Криськів, 64), Вакула (Марлос, 46), Мораес (Сікан, 46).

Луїш Каштру знову експериментував. Проти «Вентспілса» у стартовому протоколі знайшлося місце багатьом молодим футболістам.

Після перерви у складі «гірників» відбулося шість замін, а потім протягом зустрічі — ще три. Слід сказати, що гра донеччан після цього не пожвавішала. «Шахтар» повернувся до Києва. І продовжує підготовку до першого матчу 1/16 фіналу Ліги Європи проти португальської «Бенфіки». Як відомо, цей поєдинок відбудеться в Харкові 20 лютого.