У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що серед  пасажирів лайнера Diamond Princess, які захворіли на коронавірус, є два українці. Про це повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, лайнер Diamond Princess перебуває на карантині біля японських берегів через спалах коронавірусу. Загалом на його борту приблизно 3700 пасажирів і членів екіпажу, в том числі й 25 українців.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, хворих українців перевезено до японської лікарні. Там вони перебуватимуть в ізоляції під медичним наглядом щонайменше 14 днів.

Загалом, за інформацією МОЗ, станом на 10 лютого в світі зареєстровано 40 536 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них 910 — летальні. Як підкреслюють у відомстві, в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, не зафіксовано.

Водночас голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус закликав усі країни підготуватися до появи коронавірусу на їх територіях та до протидії його поширенню. Зокрема, йдеться про можливості для швидкого діагностування вірусу та відстежування контактів осіб, які захворіли внаслідок зараження.