Інформаційне агентство «Анадолу» повідомило, що Туреччина продовжує перекидання військ до кордону із Сирією. Минулої неділі, крім колони з 300 вантажівок і бронемашин, до провінції Хатай, що межує із Сирією, перекинуто й кілька груп спецпризначенців. Вони мають зміцнити турецькі позиції в зоні деескалації в сирійській провінції Ідліб. У понеділок ЗМІ повідомили, що це підкріплення вже перетнуло кордон із Сирією.

Раніше президент Реджеп Ердоган попередив режим Башара Асада: якщо до кінця лютого він не відведе своїх військових підрозділів від спостережних пунктів турецької армії в Ідлібі, то Туреччина буде змушена відсувати їх власними силами. Члени підтримуваних урядовими військами неформальних збройних сирійських формувань, які розташовувалися в провінціях Ідліб і Алеппо, спішно почали перевозити свої родини в район міста Афрін і при цьому чинили опір Туреччині. Вони зрозуміли, що попередження турецької сторони не голослівні й справді підкріплені практичними діями з боку Анкари. Якщо раніше чисельність турецьких військовослужбовців у сирійському Ідлібі становила від 1000 до 1500, то за останні дні вона збільшилася. За даними російської і сирійської розвідок, зараз тут зосереджено до 5000 осіб, які мають у своєму розпорядженні бронетехніку, а їхню безпеку підтримують кілька десятків танків і великокаліберна артилерія. Раніше сирійські війська за підтримки Росії і за допомогою формувань, які Туреччина вважає терористичними, просувалися вглиб провінції Ідліб, залишаючи турецькі блокпости у своєму тилу. Зараз вони змушені були припинити наступ.

На цьому фоні в суботу до Анкари прибула російська делегація для переговорів стосовно Ідлібу. За повідомленням «Анадолу», дві делегації в суботу почали обговорення сирійської проблеми, але за три години не змогли дійти жодного рішення. У понеділок перемовини про умови припинення вогню в зоні деескалації і поступовий перехід до політичного процесу в Сирії було відновлено.