Міністр закордонних справ Королівства Данія Йеппе Себастіан Кофод (ліворуч) і голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко (праворуч).

Міністр закордонних справ Королівства Данія Йеппе Себастіан Кофод.

Зустріч, що відбулася на КПВВ «Майорське», в безпосередній близькості до лінії розмежування, була присвячена низці актуальних питань, у тому числі роботі компанії «Вода Донбасу».

«Розповів пану Кофоду, що війна вкрай негативно позначилася на компанії «Вода Донбасу», яка забезпечує водою усю область - як контрольовану, так і неконтрольовану її частини, - зазначив за результатами зустрічі на своїй сторінці у Фейсбуці голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко. - Бойові дії є частою причиною пошкодження критичної інфраструктури і постійно загрожують стабільній роботі компанії».

За словами голови ОДА, проблему поглиблює і окупаційна влада: борг окупованої території перед «Водою Донбасу» на початок цього року перевищує 41 млн євро. За таких умов компанія працює фактично за межею своїх можливостей, часто - завдяки підтримці міжнародних партнерів. «Проблема її комплексної модернізації стоїть вкрай гостро. Ми це розуміємо і маємо чіткий покроковий план дій», - запевнив Йеппе Себастіана Кофода Павло Кириленко.

Про ситуацію у межах гуманітарного дорожнього коридору через лінію розмежування міністру закордонних справ Королівства Данія розповів начальник Краматорського прикордонного загону зі складу Об’єднаних сил Анатолій Федорчук. Він зауважив, що завдяки міжнародній співпраці прикордонні підрозділи посилюються додатковими технічними засобами - це дозволило збільшити кількість робочих місць із перевірки паспортних документів та значно пришвидшити пропускні операції.

За словами Анатолія Федорчука, технічна допомога дає можливість, окрім покращення умов перетину лінії розмежування громадянами, підвищити їхню безпеку та зменшити час проходження контрольних процедур.

На знімках:









Під час перебування міністра закордонних справ Королівства Данія Йеппе Себастіан Кофода і учасників іноземної делегації на КПВВ «Майорське».

Фото прес-служби Донецької ОДА і прес-центру ОС.