Прокуратура Харківської області оголосила в розшук керівника підприємства, на якому 8 січня сталася велика пожежа, в результаті якої загинули люди. Поки що в інтересах слідства імені підозрюваного не називають, але при цьому представник прокуратури пояснив, що будівлю, в якій стався вибух, орендувало декілька підприємств.

Прес-секретар прокурора Харківської області Вікторія Дубовик уточнила, що слідчі у справі й процесуальні керівники доручили оперативним підрозділам розшук підозрюваного для доправлення його в суд з метою призначення запобіжного заходу. Вона нагадала, що керівникові підприємства було скеровано повідомлення про підозру в скоєнні ним злочину за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей), однак місце його перебування досі не встановлено. У суботу, 11 січня, суд Київського району підтримав клопотання прокуратури щодо доправлення керівника підприємства в суд.

— Офіційне оголошення в розшук необхідне для того, щоб оперативні підрозділи мали юридичне право проводити певні слідчі, оперативно-розшукові дії, у тому числі негласні. Зазначу, що особисті дані підозрюваного в інтересах слідства і задля уникнення перекручування інформації в ЗМІ не розголошуються. Людину, прізвище якої фігурує в публікаціях засобів масової інформації, у розшук не оголошували, — повідомила прес-секретар прокурора області.

Нагадаю, 8 січня у виробничому приміщенні Харківської ювелірної фабрики, розташованому на території підприємства «Хартрон», сталася пожежа, що охопила четвертий і п’ятий поверхи будівлі. У результаті події загинуло вісім чоловік, сім осіб постраждали, їх госпіталізували в Харківську міську лікарню швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. О. Мещанінова. Попередня причина пожежі — вибух легкозаймистих речовин.

Нині відомо, що керівник, якого підозрюють у порушенні законодавства й загибелі людей, одразу після трагедії зник. Місце його перебування досі не встановлено.

За словами головного лікаря Харківської лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. О. Мещанінова Альони Ковальової, декількох пацієнтів опікового відділення вже виписано з лікувальної установи. Ще двох постраждалих, які перебувають в опіковому відділенні, планують виписати цього тижня. Одного постраждалого переведено для подальшого лікування й реабілітації в Інститут патології хребта та суглобів ім. М. Ситенка.

Харків.