Протягом кількох днів з усіх військкоматів України до Навчального центру ДШВ прибувають кандидати, які виявили бажання вступити до лав легендарних Десантно-штурмових військ ЗС України.

На території Навчального центру новобранців зустрічають офіцери групи професійно-психологічного, медичного та фізичного відбору. Офіцери-психологи проводять первинне вивчення молодого поповнення, після чого надають власні рекомендації.

Серед охочих є ті, хто вже має досвід ведення бойових дій та проходив службу за мобілізацією, хтось — за контрактом, але в інших видах та родах військ. Однак усі вони мріють одягнути маруновий берет.

«У нашому навчальному центрі створено всі комфортні умови для проживання, центр забезпечено сучасною матеріальною базою для здобуття високоякісних знань. Також наші викладачі та інструктори передають курсантам весь свій бойовий досвід задля їх розвитку і перевтілення у справжніх десантників. Відтак, і надійних захисників України», — зазначив заступник командира 199-го Навчального центру ДШВ з морально-психологічного забезпечення підполковник Денис Сенчковський.

Житомир.

Фото автора.