Наш сьогоднішній герой — старшина. Його звати Володимир, йому 38 років і нині він виконує бойові завдання в районі проведення Операції об’єднаних сил у складі медичного підрозділу 46-ї окремої десантно-штурмової бригади.

«Вперше я потрапив до армії з четвертою хвилею мобілізації, у 95-ту, на той час ще аеромобільну, бригаду. Це було 2015 року...» — розповідає він.

При спілкуванні одразу  складається враження, що співрозмовник — спокійна, вихована та обізнана людина. Так воно і є. Володимир має вищу та середньо-спеціальну освіту, обидві — медичні. За вищою освітою він лікар-реабілітолог, а за середньо-спеціальною — фельдшер невідкладних станів та лікувальної справи.

До початку військового життя, каже співбесідник, він працював за фахом, та й коли вступив до лав Збройних Сил, також потрапив у медичну роту: «Після демобілізації четвертої хвилі я взяв собі невелику перерву, а у березні 2018-го підписав трирічний контракт та повернувся до лав Десантно-штурмових військ».

Про бойові виїзди Володимир розповідає неохоче, але розказав, що брав участь у боях у районі Авдіївки. Особисто він та його побратим, капітан медичної служби Зубрійчук (нині він демобілізувався) зі своїм відділенням за час перебування там змогли евакуювати та надати допомогу понад 100 пораненим військовослужбовцям.

На запитання щодо випадку, який, можливо, запам’ятався найбільше, він впевнено відповідає, що дрібниць у медицині просто не існує, як і не існує якихось шаблонних дій при евакуації та наданні допомоги потерпілому.

«Кожна ситуація з пораненим — унікальна і потребує мислення щонайменше на крок вперед. Життєво необхідно продумувати «запасні плацдарми» — на випадок, якщо ситуація складеться неспокійно і почнеться вогонь або поранений буде нетранспортабельним. Потрібно завжди бути готовим до ускладнення ситуації, продумувати свої маршрути і мати чітку організацію — тільки так можливо досягти успіх і не тільки допомогти потерпілому, а й зберегти життя своє та своїх підлеглих», — розповідає Володимир.

У подальшому наш герой збирається продовжувати службу за контрактом, тож побажаємо йому удачі й успіху в його нелегкій, але надзвичайно важливій справі!

Владислав ЗАЇКА, прес-служба 46-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.