Це його перший візит до однієї з країн «Східного партнерства». Як повідомили в Представництві ЄС в Україні, мета візиту — підтвердити тривалу і потужну підтримку з боку Європейського Союзу амбітного порядку денного реформ в Україні, обговорити стан реформ та втілення Угоди про асоціацію у продовження засідання Ради асоціації Україна — ЄС, що відбулась в Брюсселі наприкінці січня.

«Україна є не лише близьким сусідом Європейського Союзу, а і його ключовим партнером. Україна продовжує прогресувати в багатьох реформах. Однак подальша робота є потрібною, особливо у верховенстві права та боротьбі проти корупції — це ключові сфери для економічного розвитку. Кроки, які зробила Україна, проклали шлях до саміту в «нормандському форматі», що відбувся в грудні 2019 року. Такі саміти є ключовим елементом підтримки з боку ЄС зусиль, спрямованих на досягнення сталого та мирного вирішення конфлікту на сході України. Під час свого візиту я говоритиму про всеохопну підтримку з боку ЄС, що сягатиме далеко за межі фінансової підтримки та технічної допомоги. Мій візит до України також стане передмовою до наших обговорень під час  Ради міністрів ЄС із закордонних справ, що відбудеться у березні», — сказав О. Вархеї перед візитом.

Програмою візиту заплановано зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим, Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком та представниками уряду: віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою та міністром закордонних справ Вадимом Пристайком. У Представництві ЄС в Україні поінформували, що комісар також зустрінеться із членами Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом. Він візьме участь у церемонії біля меморіалу Героїв Небесної Сотні та зустрінеться із представниками громадських організацій і національних меншин. Окрім того, передбачено підписання угоди про підтримку е-урядування та цифрової економіки з боку ЄС.