Медпрацівники перевіряють стан здоров’я одного  з пацієнтів у тимчасовому госпіталі, на який було переобладнано культурний комплекс в Ухані.

Це допоможе убезпечитися від можливого проникнення інфекції в Україну, повідомив телеканал «1+1».

За попередніми даними, рейс із Уханя здійснить компанія SkyUp. Екіпажу видадуть костюми біологічного захисту. Обмежувальні заходи застосують до всіх евакуйованих, незалежно від наявності симптомів коронавірусу. Біля трапа літака людей чекатимуть автобуси, якими їх доправлять до місця карантину — куди саме, влада ще не визначилася. Розглядають дві локації в Київській області.

«Це не установи охорони здоров’я, це установи санаторно-курортного типу. Після того, як вивчать можливість переобладнання цих закладів на тимчасову обсерваторію, визначать фінальну локацію. 

Є пропозиції з боку Міністерства оборони, вони теж розглядаються. Це можлива третя локація», — розповів в. о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін.

Тим часом за вівторок, 11 лютого, на пневмонію, викликаною коронавірусом нового типу, в Китаї захворіли 2478 людей, 10 лютого через це недугу померли 108 інфікованих, повідомив учора Державний комітет зі справ охорони здоров’я КНР, передає «Сіньхуа».

Фото «Сіньхуа».