Маленького Андрія Галушка три роки тому врятувала з інтернату волонтерка, яка жахнулася, побачивши дитину при смерті з температурою за 40, замкнену у підсобці закладу. Медсестра, яка мала опікуватися Андрійком, не збиралася перейматися його долею і винесла йому вирок: «Воно не може жити». Згодом медсестру звільнили, Романівський спецінтернат переформатували, проте, як стверджує Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, нікого за недбалість так і не покарали, а відкриту кримінальну справу закрили.

Волонтерка Вікторія забрала хлопчика до себе і разом зі своєю мамою тимчасово замінила йому сім’ю, наполегливо займаючись реабілітацією Андрійка. Рідна мати дитини від сина не відмовилась, але не забрала його до себе і дала згоду на усиновлення. У малозабезпеченої сільської родини, де є ще двоє дітей, немає ані необхідних коштів, ані доступу до медичного супроводу, спеціалізованих фахівців та умов для реабілітації хлопчика.

Упродовж трьох років Андрійкові шукали нову родину в Україні, але знайшли її аж за океаном. Джеймі та Кріс Річардсони зі штату Індіана вже виховують 13 дітей, усиновлених у різних країнах. Американці запевняють, що мають доступ до необхідних центрів реабілітації і знають, як піклуватися про дітей, хворих на ДЦП, оскільки вже мають доньку з таким діагнозом. Окрім Андрійка, вони вирішили всиновити ще двох дітей із важкими діагнозами із Запоріжжя.

Житомир.

Відеоскріншот з "ТСН".