До лікарів у ці дні звернулося майже 30 тис. осіб, більшість із них — діти. Це на 83% більше за аналогічний період минулого року. Нині триває карантин у 531 школі регіону. У середньому показник захворюваності по області перевищує епідемічний поріг у 1,5 разу. «В області переважно циркулюють віруси грипу типу А — H1N1. Майже у всіх районах триває епідемія. У деяких епідпоріг перевищений більш ніж удвічі. В останній тиждень маємо один летальний випадок — у Верхньодніпровську», — зазначили в департаменті охорони здоров’я ОДА. А також нагадали, що вакцинуватися можна протягом усього епідсезону — до травня».

Найбільший в області рівень захворюваності на грип та ГРВІ — у Дніпрі, Марганці, Новомосковську, Покрові, Першотравенську. У 1,5—2,3 разу епідпоріг перевищений у Магдалинівському, Васильківському, Дніпровському, Криворізькому, Синельниківському, Солонянському, Юр’ївському, Петриківському районах.

За останній тиждень із симптомами грипу та ГРВІ госпіталізували понад тисячу осіб, із них 877 — діти, повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.