Акція відбулася за ініціативи обласного осередку ВО «Свобода». До пікету долучилися й депутати з об’єднання «Самопоміч» та представники громадських організацій «Національні дружини» та «Традиція і Порядок».

Організатори акції заявили, що вимагають скасувати постанову № 2080 «Про затвердження змін до деяких постанов НКРЕКП», і наголосили, що громада Житомирської області обурена через вказування у платіжках завищених об’ємів споживання газу, нарахування коефіцієнтів і запровадження окремих квитанцій за транспортування газу. Присутні скандували гасла «Ні газовому терору!» та «Досить годувати олігархів!», а потім спалили платіжні квитанції в металевій бочці та запалили димові шашки.

«Ця бочка символізує те, що ми готові захищати свої права. Як тоді, у 2014 році, ми захистили свої права, так і зараз ми свої права захистимо», — заявив голова фракції ВО «Свобода» у Житомирській облраді Сидір Кізін. 

Він також анонсував створення робочої групи в обласній раді, що займатиметься вивченням роботи монополістів на території регіону.

На завершення акції керівництву АТ «Житомиргаз» вручили резолюцію мітингу, яка вимагає покласти край маніпуляціям щодо показників у платіжках за комунальні послуги в частині газопостачання.

Як повідомляв «Голос України», раніше платіжки за газ під час подібної акції протесту палили в місті Малин, що  на Житомирщині.

Фото зі сторінки «Свобода Житомирщини» у Фейсбуці.