Це вже стало доброю традицією для «Доброго серця» — минулого літа волонтери так само організували приїзд до далекої країни трьох наших захисників.

Одного з тих, кого запросили побачити Португалію наприкінці нинішньої весни, добре знають не тільки в Україні. Сергій Ухачевський є автором теле- та кіносценаріїв для відомих телеканалів Discovery, National Geographic, «Інтер», кількох кінокомпаній. Брав участь у Революції Гідності, пройшов АТО, був поранений. Пише книги. В романі «Такий шалений рік» йдеться про неймовірну історію кохання і справжню дружбу, що домінують над буденністю. Письменник — майстер відтворення психологічних сцен. Жорстокі події війни свого народу проти російських окупантів не могли залишитися поза його увагою. Він обіцяв привезти свої книжки, ознайомити з ними під час зустрічей з українською громадою. Незважаючи на велику зайнятість, Сергій Ухачевський знаходить час для волонтерської діяльності, очолює громадську організацію «Міжнародна спілка волонтерів України», їздить з допомогою до тих, хто нині в окопах.

Не менші випробування випали на долю ще двох запрошених наших бійців. Сержант Василь Сірант дістав поранення у бою із загарбниками. За мужність нагороджений медаллю «За військову службу Україні». Міноборони відзначило його нагрудним знаком «За військову доблесть». Анатолій Семенюк після участі в бойових діях теж не залишається осторонь волонтерської роботи. Поїздки на передову для нього стали звичним явищем.

— Зустрінемо бажаних гостей найкращим чином, — каже Валентина Тимчук. — Аби вони відпочили душею і серцем. Щоб додому поверталися сповнені нових вражень від побаченого. Принаймні так було торік. Віримо, що завдяки підтримці небайдужих зберемо достатньо коштів для організації відпочинку та екскурсій і цього разу.

Прізвища доброчинців, які діляться коштами заради благородної справи, «Добре серце» повідомляє на своїй сторінці в соціальній мережі. Про те, як долучитися до акції, охочі можуть дізнатися на сторінці у Фейсбуці: Valentyna Timchuk ttps://www.facebook.com/profile.php?id=100004085754681

Лісабон.