Село Борбин входить до складу Острожецької ОТГ. Воно одне з найперспективніших у Млинівському районі Рівненщини, бо тут щороку збільшується кількість школярів. 

Наразі в місцевій одинадцятирічці навчається 240 учнів, а ще в селі понад сотня дітей дошкільного віку. На жаль, приміщення школи не відповідає вимогам сьогодення, тому місцеві жителі й влада порушили питання про будівництво нового навчального закладу.

І справа зрушила з місця. З 2018 року розпочалося будівництво. Проект навчально-виховного комплексу в Борбині включає дитячий садок на чотири групи по 75 дітей та загальноосвітню школу-одинадцятирічку на 264 учні.

У 2019-му зводили цегляні стіни та робили бетонне перекриття головного корпусу. Наразі облаштовують покрівлю.

— Протягом двох років на об’єкт виділено та освоєно майже 16 млн грн (14 млн грн — кошти державного фонду регіонального розвитку, 1,5 млн грн — сільської ОТГ, 500 тис. грн — обласного бюджету), — розповідає голова Острожецької ОТГ Тарас Гордійчук. — Але чомусь школа в Борбині випала з переліку об’єктів, що фінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку у 2020 році. Тож на нинішній рік коштів на школу поки що немає.

До речі, новобудова в Борбині — друга в Млинівському районі за роки незалежної України.