Фахівці прес-центру Управління інформації та зв’язків з громадськістю РАЕС Вікторія Леонова, Юлія Кулаєва, Вікторія Шейкіна, Надія Тимофєєнко створили абетку термінів Рівненської АЕС — «Абетка РАЕС» (на знімку — її фрагмент).

Кожна літера абетки відповідає певному унікальному поняттю, явищу, що вирізняє Рівненську АЕС з-поміж інших атомних електростанцій України та у сучасному просторі атомної енергетики.

Завдяки прийому візуалізації можна легко запам’ятати поняття та терміни: «АСКРС», «Зона спостереження», «КПРАВ», «Щити управління» та інше. А коротке пояснення їх значення робить абетку РАЕС ще й своєрідним просвітницьким та іміджевим проектом. Автори не наполягають на статичності проекту, адже таку абетку можна створювати за різними тематиками, наприклад, у розрізі освітнього проекту підприємства «Ядерна школа» чи винятково на екологічну тематику. Понад те, розробники абетки РАЕС пропонують долучитися до проекту кожному охочому, запропонувавши власний варіант термінів до кожної літери. Тож автори відкриті для діалогу та ініціатив.

Фото надано  прес-центром РАЕС.