За даними прес-центру штабу ООС, противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог тричі обстріляв наші позиції: поруч із Лебединським з міномета калібру 82 мм ворог випустив 7 мін, а також вів вогонь з великокаліберного кулемета; двічі неподалік Мар’їнки відкривав вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Шість обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»: двічі у районі населеного пункту Новолуганське ворог стріляв з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; поблизу Кримського з міномета калібру 120 мм випустив 20 мін; біля Оріхового з міномета калібру 120 мм — 25 мін, ще 5 мін з міномета 82 мм; неподалік Новозванівки з міномета калібру 120 мм противник випустив 18 мін; у районі населеного пункту хутір Вільний з міномета калібру 82 мм — 6 мін.

«На всі обстріли російських окупантів підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь із дозволеного озброєння. Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було», — зазначили в штабі.