Він має постійну реєстрацію в Болгарії, але останні три роки перебував у службових справах у Китаї, звідки повернувся до Стара-Загори 4 лютого.

Як повідомила черговий лікар Галина Йосифова, пацієнта було взято під пильне спостереження після раптового й одноразового підвищення температури в суботу. В понеділок вранці він почувався добре, але епідеміологи взяли в нього необхідні аналізи й рекомендували почекати з його випискою до отримання результатів з Національної лабораторії в Софії. Висновок мав надійти в понеділок.

Співробітники відділу охорони здоров’я, які взяли під особливий контроль стан 40-річного українського громадянина (він мешкає один у квартирі в Стара-Загорі,) похвалили його за своєчасне звернення до медиків. Головний лікар закладу Йовчо Йовчев зазначив, що інших симптомів, які вказували б на зараження коронавірусом, у пацієнта немає.

Такі заходи безпеки не є зайві, бо влада сусідньої Північної Македонії офіційно оголосила, що в країні уже є дві людини, заражені вірусом Covid-19. Про швидкість його поширення добре відомо. Тому в сусідніх країнах вживають екстрених заходів за найменшої підозри на його прояв. У сусідній Греції, як і в Болгарії, випадків зараження коронавірусом ще немає. Але влада Греції з 17 лютого до 18 березня призупинила всі польоти з Афін до Пекіна. А всі громадяни Китаю, які прилітають до Греції із третіх країн, в обов’язковому порядку проходять спеціальну перевірку в аеропорту.