Змагання відбувалися в районі відведення, на одному з полігонів у районі проведення Операції об’єднаних сил. Військовослужбовці виборювали першість у запеклій боротьбі у кілька етапів та чотирьох номінаціях: індивідуальній, тактичній, спортивній та спеціальній.

Так, першим випробуванням стали подолання смуги перешкод та розвантаження боєприпасів. Далі учасники змагань проводили евакуацію поранених, метали гранати, долали інженерні загородження, відпрацьовували нормативи з вогневої підготовки та працювали із засобами РХБ-захисту. На цьому етапі десантники обійшли своїх суперників майже на третину часу.

Потім оцінювалися тактична та спеціальна підготовка. Головні критерії оцінки — влучність стрільби, управління вогнем, швидкість та правильність відпрацювання всіх тактичних елементів тощо.

Також оцінювалися злагодженість розрахунків, практичні навички офіцерів при виконанні ними залікових вогневих завдань з бойовою стрільбою, виконання залікових завдань на імітаційних засобах, готовність особового складу витримувати фізичні навантаження.

За результатами змагань артилерійські підрозділи 46-ї одшбр стали кращими за такими напрямами: Д-30 — перше місце; 2С1 — перше місце; 2С3 — перше місце; БМ-21 — перше місце.

Вітаємо з перемогою!

Фото автора.