Під час тренування.

Баскетбол. Тренер збірної України Айнарс Багатскіс (на знімку) на зустрічі з журналістами у Києві розповів, що має достатньо інформації про першого суперника нашої команди у відборі на Євробаскет-2021 — збірну Австрії.

Але підопічним латвійського фахівця насамперед варто думати про свою готовність. Тренер зазначив:

«Ми зібралися кілька днів тому майже оптимальним складом — немає лише Мішули, Санона та гравців НБА. Кравцов та Липовий уже приїхали, Герун буде в Австрії. Ми провели два тренування (після прес-конференції відбулося третє), щоб у тренерів і гравців було більше розуміння один одного. Для хлопців найголовніше тепер отримувати якомога менше зайвої інформації.

Трохи акценти розставляємо на оборону, трохи — на напад. Головне — не витрачати час даремно і щоб усі хвилини, які ми проводимо на тренуваннях, нам щось дали під час найближчих двох матчів.

Тепер про Австрію, яка почала підготовку майже тиждень тому. За попередньою інформацією, австрійці мали зібрати всіх. Відомо, що вони триматимуть у складі одразу двох натуралізованих гравців — один із них це Богіч, проти якого ми грали в кваліфікації Ліги чемпіонів. Він у двох матчах проти «Київ-Баскета» в середньому набирав 27 очок.

Також я працював із Сілвеном Ландесбергом у «Маккабі». Тиждень тому австрійці казали, що він точно гратиме, а тепер — що його не буде. Але я в це не вірю. Коли я побачу ростер з 12 гравців і його там не буде, тоді я повірю. Я в цьому бізнесі вже дуже давно і добре знаю ці маленькі «шахрайства».

Найцінніший гравець у австрійців — Рашид Магалбашич, з яким я працював у чемпіонаті Росії. Він зараз один із трьох кандидатів на титул MVP Єврокубка. Це гравець, який діє на майданчику з розумом. Він може віддати передачу, цінний на підбиранні і, звичайно, може набирати очки. Є ще 3—4 гравці, які виступають за кордоном. Вони не перші скрипки в команді, але добре знають, як потрібно грати.

З огляду на те, що в Австрії тільки Магалбашич — повноцінний центровий, можна говорити, що у них більше «андерсайз» команда. Це те, що ми знаємо».

Поєдинок проти Австрії відбудеться сьогодні на виїзді, в Граці (початок о 20:30), а проти Угорщини — 23 лютого в Запоріжжі (18:00). Обидві зустрічі в прямому ефірі покаже телеканал «Xsport».

Фото ФБУ.