На знімку: меморіальна дошка ОК «Північ».

Під час російсько-української війни його підрозділи довели свою бойову спроможність, ставши на захист рідної землі.

Нині у складі ОК «Північ» — 169-й навчальний центр «Десна», який є одним із найбільших у країні, та 1-ша Сіверська танкова бригада у Гончарівському, де є сучасна база для відпрацювання бойових навичок, проведення бойового злагодження підрозділів, що прямують у зону проведення ООС. Створено також 119-ту окрему бригаду територіальної оборони як резерв у разі розширення російської агресії.

Привітати військовослужбовців та вручити нагороди до Чернігова прибули командувач військ ОК «Північ» Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Валерій Залужний, перший командувач військ оперативного командування «Північ» — заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Локота, заступник командувача СВ ЗСУ генерал-майор Олександр Голоднюк.

У залі обласного академічного музично-драматичного театру імені Т. Шевченка відсвяткували перший ювілей командування. Були і слова подяки, і концерт, і подарунки. Зокрема, заступник голови ОДА Олександр Савченко передав бійцям сертифікат для покращення матеріально-технічного оснащення військової частини та вручив почесні відзнаки облдержадміністрації.

Чернігів.

Фото Віктора КОШМАЛА.