Її розмір становитиме 634 371 лев (317,2 тисячі євро). Серед отримувачів названо й Україну.

У повідомленні урядової прес-служби не сказано, в якому розмірі буде розподілено ці кошти, але зазначається, що Болгарія прагне профінансувати 10 проектів, які підвищать якість освіти й забезпечать гарантований рівний доступ до неї в умовах мультикультурного середовища в семи країнах-партнерах (Україні, Сербії, Північній Македонії, Косово, Молдові, Вірменії і В’єтнамі). Наголошується також, що реалізація цих проектів спрямована на підвищення можливостей малих і середніх підприємств, розвиток демократії і створення активного громадянського суспільства.

Цю фінансову допомогу одержать ті регіони, де компактно проживають етнічні болгари. Судячи із суми, допомогу можна назвати символічною, але й за неї слід подякувати уряду дружньої нам Болгарії, у якої достатньо своїх фінансових проблем.

До речі, це не перша безоплатна фінансова допомога, що її надає Болгарія країнам, які не входять до ЄС. У грудні 2018 року уряд виділив для них 1 929 758 левів (964 879 євро). Але тоді ці кошти призначался для фінансування 35 проектів. Виділенням фінансової допомоги уряд демонструє причетність Болгарії як члена ЄС до зусиль міжнародної спільноти у вирішенні проблем у розвитку цих країн, а також сигналізує про нові можливості в розширенні двостороннього співробітництва з ними. А це дорогого варте.