Футбол. Ліга Європи. Перший матч 1/16 фіналу. 20 лютого.

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Бенфіка» (Португалія, Лісабон). 2:1. Голи: Патрік, 56, Піцці, 67 (п), Коваленко, 72.

«Шахтар»: П’ятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Патрік (Маркос, 80), Степаненко, Марлос (Коноплянка, 83), Коваленко, Тайсон (Тете, 90+4), Мораес. Тренер — Луїш Каштру.

«Бенфіка»: Влагодімос, Томаш Тавареш, Діаш, Ферру, Грімальдо, Піцці (Самаріс, 90+2) , Таарабат, Флорентіну, Серві, Шикінью (Сілва, 79), Сеферович (Вінісіус, 69). Тренер — Бруну Лаже.

Рефері — Боббі Медден (Шотландія).

Харків. ОСК «Металіст».

Якщо в першому таймі команди більше вичікували, особливо гості, то в другому розкрилися, і це відбилося на табло. Варто звернути увагу на те, що рефері скасував два забиті м’ячі, скориставшись VAR.

У першому випадку на 20-й хвилині зафіксував міліметровий офсайд у Марлоса, який зіграв на добивання і влучив у «дев’ятку».

У другому — скасував гол Томаша Тавареша (62-га хвилина). Але, переглядаючи момент, побачив порушення Кривцова і призначив пенальті.

«Шахтар» не знітився, а продовжував діяти активно, і це принесло йому успіх. Удар Коваленка (на знімку) був ефектний і влучний.

Мінімальний рахунок не змінився. «Бенфіка» програла, але забила важливий виїзний гол.

Як для першого офіційного матчу в новому році, «Шахтар» показав досить якісний і швидкий футбол. У будь-якому разі, все вирішуватиметься у Лісабоні. Можна сподіватися, що на нас чекає цікавий і непередбачуваний поєдинок.

Луїш Каштру:

«Був би задоволений, якби ми не пропустили. Це те завдання, яке не виконали. Краще б перемогли 1:0, а не 2:1. І все-таки добре зіграли, з огляду на паузу між офіційними матчами. Рахунок не дає нам комфорту перед другим матчем, але, думаю, жоден рахунок не давав би нам спокою.

Щодо VAR, то він зовсім не солодкий для нас, а кислий. Так було і в матчі з «Аталантою». Але, гадаю, за кілька років ми звикнемо і все буде нормально. VAR залишається, і немає сенсу його обговорювати. Ще нічого не вирішено, на нас чекає друга битва на виїзді».

Фото uefa.com