Підписано договір про надання послуги патронату над дитиною між органом опіки та піклування Гощанської РДА в особі голови РДА Василя Романюка та патронатним вихователем Вікторією Сєрковою. Таким чином на Рівненщині створена перша патронатна родина.

«Іноді наше життя змінюється за годину спілкування зі світлими людьми. Я бажаю, щоб у вас була саме така історія. Щоб діти, які тимчасово перебуватимуть у вашій родині, завжди згадували цей період з теплом у серці, — побажав патронатній сім’ї голова РДА Василь Романюк. — Це дуже відповідальний крок. Першим завжди дуже складно, але, дивлячись на ваш позитивний заряд енергії, маю надію, що ви впораєтесь з усіма викликами і станете взірцем для патронатних сімей, які створюватимуться в нашій області у подальшому».

Вікторія та Олексій Сєркови (на знімку) заручилися підтримкою голови Гощанської РДА та служб по роботі з сім’ями та дітьми, які опиняються в складних життєвих обставинах.

Нагадаємо, в області активізують роботу зі створення патронатних родин. Адже державна стратегія — зробити усе можливе, аби діти не потрапляли в інтернати. А патронат — це тимчасовий догляд за дитиною в сім’ї вихователя, доки вона або її родина не подолає труднощі.

Фото прес-служби РОДА.