Про це йдеться в офіційній заяві МЗС Грузії, розміщеній на сайті міністерства. Такий висновок було зроблено після розслідування, проведеного грузинською стороною у співпраці з іноземними партнерами.

МЗС Грузії повідомило, що великомасштабну кібератаку було вчинено на сайти, сервери та інші операційні системи адміністрації президента, судів, муніципальних зборів, державних органів, організацій приватного сектору і ЗМІ, що завдало їм значної шкоди. «Вищезазначена кібератака була націлена на національну безпеку Грузії і мала на меті завдати шкоди громадянам Грузії і урядовим структурам, порушивши і паралізувавши функціонування різних організацій, що викликало занепокоєння у широкої громадськості», — йдеться в документі.

На заяву МЗС Грузії відреагували США, Велика Британія, Канада, Україна. «Україна солідарна з Грузією та міжнародним співтовариством у засудженні дій РФ, — зазначено в офіційній заяві нашого зовнішньополітичного відомства. — Росія вчергове продемонструвала нехтування нормами і принципами міжнародного права. Україна залишається непохитною у підтримці суверенітету і територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів. З 2015 року проти національних об’єктів критичної інфраструктури та урядових інституцій України було здійснено низку потужних кібератак з боку Російської Федерації, яка активно використовує інформаційно-комунікаційні технології для ведення агресивної гібридної війни». В МЗС наголосили, що Україна виступає за притягнення до відповідальності тих, хто навмисно організовує та здійснює кібератаки.

Москва очікувано відкинула звинувачення і назвала їх «політично мотивованими».