Причина — бюрократія. «Посольство кілька разів зверталося до держорганів Китаю та просило надати Анастасії можливість вилетіти з Уханя разом із її собакою. Однак, у зв’язку з безпрецедентними карантинними заходами, китайська влада не надала згоди на евакуацію домашньої тварини пані Анастасії. Підстава — відсутність в Анастасії повного пакета необхідних документів для вивезення собаки за кордон», — повідомили в посольстві.

Попри це, посольство звернулося до китайської влади, зокрема до уряду провінції Хубей, з проханням надати дозвіл на вивезення собаки за наявними на той час документами. Однак дозвіл отримати не вдалося. «Важливо розуміти, що порядок ввезення та вивезення домашніх тварин з території КНР є виключною прерогативою компетентних органів цієї країни», —  вказують у диппредставництві.

Посольство покроково описало всі дії, спрямовані на те, щоб евакуація Насті з її собакою відбулася, однак визнало, що програло битву з бюрократією. 

«У будь-якому разі можемо з впевненістю стверджувати, що посольство і надалі підтримуватиме контакт із Анастасією та всіма тими нашими співвітчизниками, які залишаються у провінції», — пообіцяли дипломати.