22 лютого. «Маріуполь» — «Зоря». 1:2. Маріуполь. «Володимир Бойко». 1 570 глядачів. Рефері — Ярослав Козик (Мукачево). Голи: Мишньов, 69 — Перович, 62, Лєднєв, 67.

«Динамо» — «Ворскла». 2:1. Київ. «Валерій Лобановський». Рефері — Віталій Романов (Дніпро). Голи: Буяльський, 50, Вербич, 90+1 — Степанюк, 63.

23 лютого. «Карпати» — «Дніпро-1». 1:1. Львів. «Україна». 2 135 глядачів. Рефері — Дмитро Кутаков (Бровари). Голи: Матар, 24 — Супряга, 42.

«Олександрія» — «Колос». 1:2. Олександрія. КСК «Ніка». 1 197 глядачів. Рефері — Юрій Іванов (Маріуполь). Голи: Сітало, 61 — Смирний, 46, 90+2.

«Шахтар» — «Десна». 1:0. Харків. ОСК «Металіст». 3 469 глядачів. Рефері — Євген Арановський (Київ). Гол: Марлос, 90+5.

«Олімпік» — «Львів». 0:1. Київ. «Валерій Лобановський». 357 глядачів. Рефері — Костянтин Труханов (Харків). Гол: Богунов, 84.

Цього разу на трибунах столичного динамівського стадіону були діти і підлітки — майже тисяча осіб. Як відомо, УАФ покарала «Динамо», котре мало провести зустріч без уболівальників. Але в клубі відшукали параграф, який дозволив юним прихильникам підтримати улюблену команду.

А доля матчу вирішилася останньої миті. Вербич вразив ціль ефектним ударом у падінні через себе.

«Суперник у нас був непоступливий. Усі мої партнери — молодці, виявили характер, грали до останньої секунди. І завдяки цьому нам вдалося здобути перемогу.

Щодо гола на останніх хвилинах. Він не випадковий, бо ми виконали великий обсяг роботи. Наприкінці вдалося забити, і це заслуга всієї команди», — прокоментував воротар киян Георгій Бущан.

***

Досить несподівано завершилася зустріч в Олександрії. Гості з перших хвилин дали зрозуміти опонентам, що за нічию не чіплятимуться, а битимуться за перемогу. Хоча дуже відповідально діяли в обороні.

Головні події відбулися в другому таймі. Вже на першій його хвилині Смирний відкрив рахунок. Ковалівці здивували якісним пресингом на чужій половині поля. Усе відбувалося майже за їхнім сценарієм. Але «Олександрія» несподівано зрівняла рахунок, коли Сітало вийшов віч-на-віч із Волинцем, обіграв його і покотив м’яч у порожні ворота.

Під кінець поєдинку гості продовжували діяти активно, і це принесло їм успіх. На другій доданій хвилині вони хутко побігли в контр-атаку. І Смирний оформив дубль.

***

«Гірники» вийшли в незвичному складі. Луїш Каштру дав відпочити кільком основним виконавцям перед матчем у відповідь із «Бенфікою» у Лізі Європи (27 лютого в Лісабоні). У першому таймі господарі більше контролювали м’яч, але без гострих моментів.

Після перерви «Шахтар» навіть пропустив гол, але його скасували за допомогою VAR. Каштру в середині тайму кинув у бій гвардію — Ісмаїлі, Марлоса і Тайсона. У компенсовані хвилини зустрічі з передачі Тайсона відзначився Марлос.