Президент Володимир Зеленський прийняв відставку голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля. Заяву про звільнення чиновник, призначений на цю посаду главою держави трохи більш як три місяці тому, написав у зв’язку з ситуацією, що виникла в області через повернення українців з китайського міста Ухань (провінція Хубей), де є поширення так званого коронавірусу COVID-19. На офіційному сайті очільника країни ця інформація подається в контексті незадовільної роботи облдержадміністрації з інформування населення про епідеміологічну безпеку. Утім, наголошується, що відставку прийнято на підставі заяви, поданої І. Сопелем за власним бажанням.

Водночас Президент підписав указ про створення робочої групи з питань реформування системи охорони здоров’я. Її створено указом Президента Володимира Зеленського для того, щоб фахівці найвищого рівня проаналізували, як системні зміни позначаються на галузі. В указі глави держави наголошується, що результатом роботи групи має стати інформація про те, як реалізуються державні зобов’язання з обслуговування населення за програмою гарантій для первинної медичної допомоги та про готовність закладів охорони здоров’я до реалізації цих гарантій. Уже до 1 березня експерти, які входять до складу робочої групи, мають подати свої пропозиції з приводу фінансування, вдосконалення системи підготовки та безперервного професійного розвитку лікарів та інших медичних працівників, підвищення їхньої заробітної плати і наукового супроводу системи охорони здоров’я.

Протягом тижня група уповноважена взаємодіяти з іншими допоміжними органами і службами, представниками державної та місцевої влади, науковими установами тощо. На її чолі став голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, секретарем — лікар-педіатр приватної клініки Ганна Горбань. До складу робочої групи ввійшли також представники комунальних некомерційних лікувальних закладів, у тому числі й із регіонів (Львів, Харків, Одеса), викладачі навчальних закладів — загалом 13 осіб.