Вони належать громадянам РФ, які раніше масово скуповували нерухомість на морських курортах Болгарії, але через зміну економічної ситуації у Росії і нові закони, ухвалені Держдумою, терміново позбуваються неї навіть за низькими цінами.

Співробітниця агентства з продажу нерухомості Антонія Вірт пояснила журналістам сайту Burgas24.bg, що в Росії було прийнято закон, який контролює рух грошових потоків із країни за кордон. Зокрема, він вимагає переказувати гроші від продажу нерухомості за кордоном не на рахунки відповідних фізосіб, наприклад у Болгарії, а до російських банків. 

Усі, хто дізнався про закон, коли він готувався, вирішили швидко продати нерухомість, але наразилися на іншу проблему. Будинки купувалися через болгарських посередників. Для цього ті переважно брали кредити в банках, а від росіян отримували готівку. Крім того, російські власники болгарської нерухомості потрапили в поле зору податкової служби. Вони не мали права й здавати житло в оренду, бо гроші за неї потрібно декларувати офіційно і в Болгарії, і в Росії, тобто платити податки двічі.