Міністр закордонних справ Вадим Пристайко закликав Раду ООН з прав людини приділяти більше уваги правам громадян на тимчасово окупованих українських територіях. 

Беручи участь у роботі сегмента високого рівня 43-ї сесії Ради ООН з прав людини, яка відбулася 24-25 лютого в Женеві, глава МЗС наголосив на необхідності інкорпорування правозахисного компонента в усі аспекти діяльності ООН, без чого неможливо досягти поступу на напрямах забезпечення миру, безпеки та сталого розвитку, повідомила прес-служба міністерства.

Вадим Пристайко привернув увагу делегацій до грубих порушень прав та основоположних свобод людини, які скоює російська окупаційна влада на українських територіях, закривши до них доступ для міжнародних моніторингових механізмів, та закликав Раду, правозахисні механізми ООН і міжнародне співтовариство в цілому зміцнити зусилля з метою припинення цих порушень та звільнення незаконно ув’язнених окупаційною владою 
українців.

У відомстві нагадали, що на засідання Ради ООН Вадим Пристайко прибув з Нью-Йорка, де Генеральна Асамблея ООН розглядала ситуацію на окупованих територіях України. Глава українського зовнішньополітичного відомства відзначив важливість більш тісної взаємодії між двома міжнародними столицями в сфері захисту прав людини та її основних свобод.

Прес-служба МЗС також повідомила, що в Женеві Вадим Пристайко провів переговори з міністрами закордонних справ Фінляндії — Пеккою Хаавісто та Ісландії — Гудлаугуром Тор Тордарссоном.