Майже сотня працівників житомирської філії Суспільного мовлення та представників громадськості взяли участь у всеукраїнській акції «Інформаційна година» під будівлею місцевого телецентру. Учасники протесту виступали проти скорочення годин власного мовлення та впровадження концепції регіонального мовлення ПАТ «НСТУ» на 2020—2021 роки, що призведе до знищення регіональних телерадіокомпаній.

«Ми виступаємо за те, щоб залишили три години виробництва власного щоденного мовлення. Адже нова концепція, яку намагаються впровадити члени правління ПАТ «НСТУ», залишає лише одну годину виробництва власного мовлення. Це надзвичайно мало, тому що за одну годину нереально показати, чим живе область у повному обсязі. Ми не можемо достатньо висвітлювати ані питання децентралізації, важливі на сьогодні, ані земельні питання або питання культури й мистецтва. Тому ми виступаємо проти цього свавілля, мета якого — знищити регіональне телерадіомовлення України», — заявила співорганізаторка акції протесту, ведуча ранкової програми на телеканалі «UA: Житомир» Наталія Дехтієвська.

Нині з трьох годин власного щоденного мовлення каналу дві години відводиться на ранковий ефір, 40 хвилин — на вечірню аналітичну програму та 20 хвилин — на новини. За словами продюсера «UA: Житомир» Таміли Бутко, ранкові програми на телеканалі планується трансформувати у єдину регіональну ранкову програму, яка створюватиметься на базі київської філії, а не окремо у кожному регіоні. Водночас журналісти «UA: Житомир» переконані, що для повноцінного висвітлення новин області насправді потрібно хоча б шість годин щоденного мовлення власного виробництва, тому регіональний контент необхідно розвивати, а не скорочувати.

Працівники телеканалу запевняють, що й надалі боротимуться проти впровадження нової концепції суспільного мовлення разом з колегами з інших регіонів. Аналогічні акції протесту відбулися 25 лютого ще у семи містах України.

Житомир.

Фото з сайту zhitomir.info.