Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер, на зустрічі українська сторона закликала РФ забезпечити режим припинення вогню, відкрити нові КПВВ на лінії зіткнення, звільнити утримуваних осіб, надати допуск представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

«Хоча обговорення питання додаткових ділянок розведення триває, українська сторона жорстко наголосила: спроба прориву 18 лютого 2020 року свідчить про бажання зірвати виконання домовленостей лідерів країн «нормандської четвірки» в Парижі. Системні порушення режиму припинення вогню не лише гальмують, а й відкидають назад процес мирного врегулювання. Повернення не підконтрольної Україні частини Донбасу до мирного життя має початися з виконання безпекового блоку Мінських угод», — зазначила вона.

Д. Оліфер також повідомила, що в гуманітарній підгрупі продовжується робота з уточнення списків утримуваних осіб. «Розпочато обговорення модальностей ухвалення рішень щодо відкриття нових пунктів пропуску через лінію зіткнення, а також додаткових санітарно-епідеміологічних заходів у зв’язку із загрозою поширення коронавірусу. Українська сторона поінформувала про встановлення нею необхідних засобів контролю за епідеміологічною безпекою та закликала до аналогічних заходів протилежну сторону», — підсумувала вона.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться 11 березня.

Тим часом збройні формування РФ за добу (на ранок 27.02) 10 разів порушили режим припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями міномета калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Шість обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: два поряд з Мар’їнкою — з міномета калібру 120 мм і станкового протитанкового гранатомета; три поблизу Павлополя та один раз неподалік Авдіївки — з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник здійснив чотири обстріли по наших позиціях: біля Оріхового — з міномета калібру 120 мм і зі станкового протитанкового гранатомета; поза межами ділянки розведення в районі населеного пункту Золоте-4 — з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; неподалік Новотошківського — з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу Луганського — з гранатометів різних систем.

«Внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув. Також у результаті ворожих обстрілів один український захисник дістав поранення та ще один — бойове ураження», — зазначили в штабі.