«Бенфіка» (Португалія, Лісабон) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 3:3. Голи: Піцці, 9, Діаш, 12 (автогол), Діаш, 36, Сілва, 47, Степаненко, 49, Патрік, 71.

Перша зустріч — 1:2.

«Бенфіка»: Влагодімос, Томаш Тавареш, Діаш, Ферру, Грімальдо, Шикінью (Сеферович, 67), Вайгль, Таарабт, Сілва, Піцці (Жота, 79), Соуза (Вінісіус, 79). Тренер — Бруну Лаже.

«Шахтар»: П’ятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Маркос, Степаненко, Марлос (Тете, 62), Патрік (Хочолава, 90+2), Тайсон (Коноплянка, 86), Мораес. Тренер — Луїш Каштру.

Рефері — Бйорн Кейперс (Нідерланди).

Лісабон. «Да Луж». 45 000 глядачів. 15 градусів.

Це був напрочуд драматичний поєдинок із шістьма забитими м’ячами. Але головне, що «Шахтар» за підсумками двох зустрічей виграв протистояння і вийшов до 1/8 фіналу.

Минуло лише 12 хвилин, а глядачі вже побачили два забиті м’ячі. «Бенфіка», як і очікувалося, одразу кинулася вперед і досить швидко відкрила рахунок. Піцці продемонстрував дриблінг, увійшов до карного майданчика гостей з лівого флангу і зробив прицільний удар у дальній нижній кут воріт.

«Шахтар» із відповіддю не забарився. Маркос зробив класну передачу на правий край карного майданчика «орлів». Звідти Додо прострілив у воротарський майданчик, і м’яч після рикошету від Діаша, котрий боровся з Мораесом, залетів у ворота.

А після подачі кутового наприкінці тайму Діаш головою забив другий м’яч у ворота «гірників», реабілітувавшись за гол у власні ворота.

Одразу після перерви грубо помилився Матвієнко, і «Бенфіка» забила втретє. Однак знову «Шахтар» швидко відповів. Наполегливо, майстерно і влучно зіграв досвідчений Степаненко, забивши дуже важливий м’яч.

Надалі гості успішно оборонялися, але і про контратаки не забували. Одна з них вийшла швидкою і результативною. Ісмаїлі видав простріл з лівого флангу, на який оборонці господарів відреагували невдалим виносом, після чого Патрік ефектно вразив ціль, пробивши з відскоку.

Отже, «Шахтар» виграв двобій із загальним рахунком 5:4. І показав, що є командою досвідченішою, ніж «Бенфіка». Він переважав лісабонських «орлів» і в класі, і в майстерності.

***

Учора в Ньоні (Швейцарія) відбулося жеребкування пар 1/8 фіналу Ліги Європи. Суперником донецького «Шахтаря» став німецький клуб «Вольфсбург».

Перший матч відбудеться 12 березня в Німеччині. Матч у відповідь —19 березня.