Мова йде про мікрорайон «Південний», в якому в недалекому майбутньому мешкатимуть 5 тисяч осіб. Серед переваг мешканці називають можливість користуватися міським транспортом, школами, садочками, соціальними та культурними об’єктами. Своїми думками вони поділилися з міським головою Львова Андрієм Садовим та головою ОДА Максимом Козицьким.

«Скільки людей — стільки думок. Потрібно знизити градус напруження і керуватися не емоціями, а холодним розумом, — прокоментував ситуацію заступник міського голови Любомир Зубач, який теж вважає, що жителям Сокільників краще бути зі Львовом, бо вони фактично львів’яни. На межі міста і села активно будують багатоквартирні будинки, які стали продовженням Львова. Сокільники з населенням 6 тисяч осіб тісно інтегровані з обласним центром, де послуги якісніші й вищий їх рівень.

Наприкінці лютого Львівська ОДА запропонувала створити Львівську ОТГ у форматі «великого Львова», до складу якої увійдуть 15 сіл, місто Винники, селища Рудно і Брюховичі, в тому числі й Сокільники. Щоравда, ще недавно хотіли створити Сокільницьку ОТГ із селами Басівка, Годовиця, але цей крок у Львівський ОДА вважали недоцільним, бо Львову підрізали б крила і не давали б простору для розвитку. Тепер остаточне рішення прийме уряд.

Великий градус напруження й емоцій спричинений тим, що Львівська міська рада трохи запізнилася зі створенням ОТГ і лише протягом останнього місяця намагається активніше проводити зустрічі й доносити до жителів сіл переваги «великого Львова». Опір чинять частина сільських та селищних голів, які не хочуть ні з ким ділитися владою, а прагнуть далі одноосібно розподіляти ласі шматки землі неподалік обласного центру, ціни на яку казково високі.

Ще одна причина самостійності — великі фінансові надходження до бюджетів місцевих рад за рахунок розташованих біля Львова заправок та торговельних центрів, що дало можливість керівникам сільських рад отримувати надзвичайно високі зарплати — більші, ніж в керівників районів.

Львів.