Фехтування. Пореч (Хорватія). Чемпіонат Європи серед кадетів.

Шабліст Василь Гумен приніс Україні «золото». Спершу він переміг німців Фредгайма — 15:8 та Шлайфера — 15:10, потім перед Василем склали зброю росіяни Преснов (15:4) і Тюлюков (15:14). У фіналі закарпатець здолав італійця Фіоретто — 15:14!

Срібну медаль виборола Олександра Бондар (шабля). У груповому раунді вона перемогла у 5 поєдинках із 6, після чого розпочала виступ під 8-м номером посіву в турі прямого вибування. У півфінальному бою Бондар виграла в росіянки Аліни Пастухової (15:12), а у заключній зустрічі чотирма ударами поступилася француженці Таскан Торі (11:15) і стала срібною призеркою.

А рапіристки Ольга й Світлана Сопіт, Анастасія Єрофеєнко та Крістіна Петрова завершили виступ з «бронзою» в командній першості. Ольга Сопіт виборола бронзову нагороду ще й в особистому турнірі.

Кульова стрільба. Вроцлав (Польща). Чемпіонат Європи.

Олег Царьков із Вінниці здобув «срібло» у стрільбі з 10 метрів із пневматичної гвинтівки. У фіналі він змагався з угорцем Іштваном Пені. Перед останніми двома пострілами їх відділяло лише 0,1 бала. Однак у вирішальний момент рука українця здригнулася і він програв, але залишився з престижною нагородою.

До речі, це єдина медаль українців зі стрільби в олімпійських видах. Загалом наші стрільці виграли сім медалей — «золото», чотири «срібла» і дві «бронзи».