28 лютого. «Дніпро-1» — «Динамо». 3:1. Дніпро. «Дніпро-Арена». 7 278 глядачів. Рефері — Катерина Монзуль (Харків). Голи: Супряга,71, 82, 90 — Вербич, 45+5 (п). Вилучено Буяльського («Динамо», 6, пряма червона картка), Польового («Дніпро-1», 75, пряма червона картка). В обох випадках рефері ухвалювала рішення після перегляду VAR.

29 лютого. «Львів» — «Олександрія». 1:1. Львів. «Україна». 920 глядачів. Рефері — Анатолій Абдула (Харків). Голи: Алваро, 87 — Мишенко, 10. Вилучено Татаркова («Львів», 53, два попередження).

«Десна» — «Маріуполь». 4:0. Чернігів. «Юрій Гагарін». 3 417 глядачів. Рефері — Андрій Коваленко (Полтава). Голи: Тотовицький, 12, 21, Філіппов, 58 (п), Калітвінцев, 90+2.

«Колос» — «Карпати». 2:1. Київ. «Оболонь-Арена». 2 780 глядачів. Рефері — Максим Козиряцький (Запоріжжя). Голи: Ільїн, 11, Петров, 42 — Козак, 78.

1 березня. «Зоря» — «Олімпік». 1:0. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 2 411 глядачів. Рефері — Сергій Бойко (Київська область). Гол: Кабаєв, 77.

«Ворскла» (Полтава) — «Шахтар» (Донецьк). 1:0. Полтава. «Олексій Бутовський». 8 776 глядачів. Рефері — Ігор Пасхал (Херсон). Гол: Степанюк, 30. Вилучено Скляра («Ворскла», 84, два попередження).

***

Керівництво київського «Динамо» заборонило своєму гравцеві, чемпіону світу (U-20) Сергієві Булеці, який перебуває в оренді в «Дніпрі-1», брати участь у цьому поєдинку. А от форварду Владиславу Супрязі (ще один чемпіон світу) — динамівські боси дозволили.

Після зустрічі наставник гостей Олексій Михайличенко сказав, що не мав жодного стосунку до питання дозволу зіграти орендованому форварду.

Юний нападник на 63-й хвилині вийшов на заміну. І він показав своїй «рідній» команді, де раки зимують, відзначившись хет-триком.

Дивно, що в «Динамо» у Супряги нічого не клеїлося, тому його й віддали в оренду. То, може, поквапилися?

З перших хвилин більше атакували господарі. Та ще й Буяльського вилучили в дебюті. Але в доданий до першого тайму час пенальті реалізували кияни. А коли матч наближався до завершення, рефері вилучила Польового і склади стали рівними. Тоді за справу взявся Супряга (на знімку)...

***

Цією ситуацією скористалася «Зоря», яка в Запоріжжі приймала «Олімпік». Матч тривав у досить рівній боротьбі. У другому таймі «олімпійці» діяли навіть гостріше. Але забили луганчани. Оборонці донеччан загубили Кабаєва, котрий зблизька не промахнувся.

Цей гол приніс «Зорі» перемогу, а з нею — другу позицію в турнірній таблиці, з якої вона потіснила київське «Динамо».

***

У першому колі «Десна» виграла у «Маріуполя» з розгромним рахунком — 4:0. Тому здавалося, що в Чернігові азовці мали б налаштуватися на реванш. Утім, одразу стало зрозуміло, хто в хаті господар. І знову 4:0 на користь «Десни».

***

Одноосібний лідер чемпіонату зазнав першої поразки в турнірі. Поступився аутсайдеру, і, звичайно, це сенсація. Рахунок мінімальний, але «Ворскла» була ближче до виграшу з більшим рахунком, ніж гості — до нічиєї.

Заради справедливості слід сказати, що «гірники» не створили жодного по-справжньому гольового моменту біля воріт полтавчан. Але зважимо на те, що «Шахтар» у четвер провів важкий матч Ліги Європи в Лісабоні. Потім гравці мали тривалий переліт. Одне слово, було витрачено багато сил та енергії, а на відновлення часу забракло. Тому Луїш Каштру надав відпочинок групі основних виконавців.

Але з другого боку, на добре слово заслуговує «Ворскла». Вона помітно додала в організації гри відтоді, як її очолив Юрій Максимов. Полтавська команда добре зіграла в Києві проти «Динамо» в попередньому турі і тоді могла виграти...

Тепер про епізод, який вирішив долю поєдинку. У Патріка, котрий перетримав м’яч у власному карному майданчику, Кулач відібрав снаряд. А після паузи знайшов Скляра, який зробив передачу на порожні ворота для Степанюка! Одне слово, виклав м’яч під удар колезі, мов на блюдечку з блакитною облямівкою...

Фото УПЛ.