Справа наліво: голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, директор «Рівнеоблводоканалу» Андрій Карауш та голова Рівненської ОДА Віталій Коваль оглядають нове обладнання.

Це стало можливим завдяки модернізації обладнання та оновленого автомобільного парку. Його презентував керівникам області — голові Рівненської обласної ради Олександру Данильчуку та голові Рівненської ОДА Віталію Ковалю, а також депутатам директор підприємства Андрій Карауш. Нове обладнання обійшлося у чотири мільйони гривень, його вдалося закупити за рахунок інвестиційної програми «Рівнеоблводоканалу» 2019 року та на умовах фінансового лізингу від АБ «Укргазбанк» за принципом: «обладнання працює вже — а оплату розтерміновано в часі».

Як розповів Андрій Карауш, підприємство придбало обладнання для стикового зварювання пластмасових труб в кількості три одиниці, генератор для електродугового зварювання іноземного виробництва та білоруську установку направленого буріння УНБ-40. Він зауважив, що останнє обладнання вдалося придбати за кошти обласного бюджету, з якого виділено для цього один мільйон гривень.

«Подібного обладнання немає в жодному з водоканалів України, за винятком приватних. Завдяки цьому обладнанню спеціалісти «Рівнеоблводоканалу» можуть ефективно та більш оперативно виконувати роботи з модернізації мереж водопостачання і водовідведення із заміною трубопроводів з полімерних матеріалів. Це збільшує термін експлуатації мереж, їх надійність та забезпечує безаварійність експлуатації», — розповів директор підприємства.

Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук сказав, що обласна влада й надалі допомагатиме комунальному підприємству розвиватися.

Андрій Карауш також показав закуплені автомобілі, які обладнані всім необхідним для швидкого реагування та усунення пошкоджень на водопровідно-каналізаційних мережах, пошуку прихованих витоків на водопровідних мережах, виконання замірів та усунення аварійних ситуацій на водонапірних і каналізаційних насосних станціях та очисних спорудах тощо.

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник прес-служби Рівненської обласної ради.

Фото Ольги СОКОЛОВСЬКОЇ.