На знімку: голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, командир спеціального авіаційного загону Іван Коробка та ніжинський міський голова Анатолій Лінник знайомляться з інфраструктурою аеропорту (справа наліво).

І першим пунктом стоїть збереження залізничної вітки до аеропорту, яку «Укрзалізниця» хоче закрити. Тут пройдено передпроектні роботи для створення авіаремонтного заводу європейських гелікоптерів. У Ніжині буде зведено новий корпус, де й розміститься сервісний центр AIRBUS.

Саме з ніжинського аеродрому піднімався у небо один із найбільших літаків у світі — Ан-124 «Руслан». Робити це дає змогу льотна смуга завдовжки 3 000 метрів, яка підтримується у належному стані. Тут базується спеціальний авіаційний загін Державної служби з надзвичайних ситуацій. Але цивільного аеропорту немає.

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко переконаний у потребі відновлення летовища: «Як зазначають експерти, нині є великий запит на вантажні аеропорти. Особливо важливо використовувати їх для транспортування товарів, що швидко псуються (ліки, квіти, рослини, фрукти тощо) і товарів високої доданої вартості (електроніка). Ніжин розташований на перетині автомобільних та залізничних шляхів, що теж сприятиме логістиці».

Чернігівська область.

Фото прес-служби Чернігівської ОДА.