Генеральний секретаріат Інтерполу перегляне запит Росії щодо оголошення в розшук і затримання екс-командира батальйону «Айдар», екс-депутата Сергія Мельничука. Про це заявив очільник МВС Арсен Аваков. На його думку, орієнтування на Мельничука є політично мотивованим, тому МВС і українське бюро Інтерполу поскаржилися в генеральний секретаріат організації. Аваков також запропонував генсеку Інтерполу Юргену Штоку розробити механізм блокування таких орієнтувань з боку Росії.

«МВС України нагадує, що правоохоронні органи РФ уже не раз зловживали інструментами й можливостями Інтерполу щодо громадян України. Зокрема таких політичних і громадських діячів, як Анатолій Гриценко, Мустафа Джемілєв, Рефат Чубаров, Ігор Мазур. У всіх цих випадках мало місце політично мотивоване переслідування», — йдеться у заяві, опублікованій на сайті МВС України.

Сергія Мельничука затримали 1 березня під час перетину кордону між Грецією й Болгарією за запитом Росії. Вона звинувачує колишнього депутата у вбивстві у квітні 2014 року в Ростовській області.

Коли верстався номер, стало відомо: Мельничука звільнили з-під варти. Директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев повідомив, що звільнення відбулося за рішенням прокурора на підставі повідомлення центрального органу Інтерполу про зупинення заявки Росії та її перегляд, передає Укрінформ.