Команда учасників від України.

 


Учасники змагань під час виконання конкурсних завдань.

Участь у змаганні брали представники країн—членів НАТО та від України. Зокрема, були учасники з Великої Британії, Німеччини, Королівства Іспанія, Турецької Республіки, Республіки Польща та Королівства Швеція. Ці країни відрядили на змагання вчених із досвідом роботи з нейронними мережами та штучним інтелектом 10—15 років. Також у змаганнях брали участь представники Головного управління зв’язку і інформаційних систем ЗС Республіки Польща. Деякі з команд брали участь у Хакатоні вже вп’яте.

Основними завданнями цьогорічного Хакатону були:

— індикація кризи та спостереження за регіональним феноменом;

— динамічна розмітка аудіо- та відеопотоків у режимі реального часу;

— аналіз доктрин C3 Taxonomy для вилучення задач, ролей та процесів з документів.

Від Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут участь брали три(!) команди: MITI Hedgehogs, MITI Xeruses, SQUADOVERFLOW. Також Україна була представлена командами AirForce з Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба та SESUA від ДСНС України.

Команди ВІТІ імені Героїв Крут складалися винятково з курсантів 3—4 курсів, які вже брали участь у Національному оборонному Хакатоні та TIDE Hackathon 2019. Зазначимо, що наші курсанти гідно показали себе та виконали поставлені завдання у повному обсязі.

У підсумку команда MITI Hedgehogs посіла друге місце та отримала номінацію «Інноваційний підхід у використанні машинного навчання». А команди MITI Xeruses та SQUADOVERFLOW показали серйозну підготовку — рівня фахівців НАТО.

Зокрема, команда MITI Hedgehogs показала рішення, яке в режимі реального часу розпізнає ключові команди в аудіопотоці та надає права доступу до нього відповідно до класифікації. Продукт було представлено у вигляді веб-сторінки з графічним інтерфейсом та сторінкою авторизації.

Команда MITI Xeruses показала програмну частину, а саме здатність працюючого рішення детально та точно розпізнавати дані у документах та класифікувати їх. Рішення було презентовано у вигляді скрипту та навченої моделі нейронної мережі із згенерованим Excel-документом.

Команда SQUADOVERFLOW показала програмну частину, яка була створена для достовірного та якомога точнішого розпізнавання ключових команд та слів. Рішення було представлено у вигляді програмного скрипту та навченої моделі нейронної мережі із згенерованими аудіофайлами.

Під час вручення нагород експерти НАТО повідомили, що програмне рішення команди MITI Hedgehogs є гідним для презентації на щорічній конференції CWIX.

Фото  Командування військ  зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України.