Ліга А.

1. Польща, Боснія і Герцеговина, Італія, Нідерланди.

2. Ісландія, Данія, Бельгія, Англія.

3. Хорватія, Швеція, Франція, Португалія.

4. Німеччина, Україна, Іспанія, Швейцарія.

Уже відомий календар у нашій групі.

3 вересня. Німеччина — Іспанія. Україна — Швейцарія.

6 вересня. Іспанія — Україна. Швейцарія — Німеччина.

10 жовтня. Іспанія — Швейцарія. Україна — Німеччина.

13 жовтня. Німеччина — Швейцарія. Україна — Іспанія.

13 листопада. Німеччина — Україна. Швейцарія — Іспанія.

16 листопада. Іспанія — Німеччина. Швейцарія — Україна.

Ліга B.

1. Румунія, Північна Ірландія, Норвегія, Австрія.

2. Ізраїль, Словаччина, Шотландія, Чехія.

3. Угорщина, Туреччина, Сербія, Росія.

4. Болгарія, Ірландія, Фінляндія, Вельс.

Ліга C.

1. Азербайджан, Люксембург, Кіпр, Чорногорія.

2. Вірменія, Естонія, Північна Македонія, Грузія.

3. Молдова, Словенія, Косово, Греція.

4. Казахстан, Литва, Білорусь, Албанія.

Ліга D.

1. Мальта, Андорра, Латвія, Фарери.

2. Сан-Марино, Ліхтенштейн, Гібралтар.

***

Андрій Шевченко поділився думками про підсумки жеребкування для збірної України:

«Це вже досягнення — потрапити до групи з найсильнішими командами Європи. Я і не очікував слабких суперників. Глядачам буде цікаво подивитися на елітні збірні. Я вважаю жеребкування вдалим. Насамперед це можливість зіграти з класними опонентами, отримати досвід».

***

Іспанське видання AS дало оцінку українській команді. Її називають «захопливим виводком Шевченка», зважаючи на велику кількість обдарованих молодих футболістів:

«Одне з відкриттів кваліфікації до Євро-2020. Шевченко розкрився як великий тренер, здатний перемагати Португалію з молодими виконавцями. Вони залишили позаду Роналду з компанією у незабутньому матчі в Києві.

Після багатьох неспокійних років, попри хороше покоління гравців «Динамо» і «Шахтаря», саме легенда українського футболу Шевченко повернув збірну на правильний шлях.

В Україні з’явилося чимало талановитих футболістів, за якими варто стежити уважніше: Матвієнко, Миколенко, Зінченко, Малиновський і Яремчук. Шевченко зібрав у складі цікавих лівоногих гравців, які надають команді особливого шарму.

Не забувайте, що Україна є чинним чемпіоном світу (U-20). Андрій Лунін і кілька інших футболістів з тієї команди залучаються до лав національної збірної. Безумовно, Україна — дуже важкий суперник для Іспанії».

***

Не промовчав і наставник збірної Німеччини Йоагім Льов:

«Добре, що ми не гратимемо проти тих самих команд, що і в минулій Лізі націй. Матимемо протистояння з нашою сусідкою Швейцарією. Збірна України прогресує під керівництвом Андрія Шевченка, а Іспанія все ще залишається командою дуже високого рівня. Ми з нетерпінням чекаємо на турнір. Це будуть дуже цікаві матчі для вболівальників».

***

Усі суперники нашої команди входять до числа 15 найсильніших у рейтингу збірних ФІФА. Іспанія посідає восьму сходинку, Швейцарія — дванадцята, а Німеччина — п’ятнадцята. За цим показником збірна України найгірша — 24-те місце.

Німеччина — чотириразовий чемпіон світу і триразовий — Європи. Ми ніколи не обігрували німців, а востаннє зустрічалися з ними на Євро-2016 і програли 0:2.

Іспанія домінувала на міжнародній арені, коли двічі виграла Євро та стала чемпіоном світу. Цей колектив збірна України також ніколи не перемагала.

Зі Швейцарією пов’язані пам’ятні події ЧС-2006. Саме після тріумфальної перемоги в серії пенальті збірна України вийшла до чвертьфіналу і встановила найвище досягнення у своїй історії.

***

Матчі групового етапу Ліги націй відбудуться восени 2020 року, а фінальну стадію заплановано на літо 2021-го. Цей турнір матиме вплив на європейську кваліфікацію до чемпіонату світу-2022 — може стати запасним варіантом для тих, хто провалить відбір.