Міський голова Березного Руслан Пилипчук.

Маршрутка Рівне — Березне. Моя тимчасова сусідка, як пізніше з’ясувалося, корінна березнівчанка Наталія Дмитрієва, яка тридцять вісім років пропрацювала швачкою, хвалить своє місто: мовляв, охайне, затишне для життя, особливо в останні роки, коли міським головою став Руслан Пилипчук. Здивувалася, бо люди зараз рідко хвалять владу. А вона продовжує: «Про нього можу сказати тільки хороше. Хазяїн, відповідальний, людина слова. До людей — з повагою. Старається для міста, освітлення на багатьох віддалених від центру міста вулицях облаштували, впорядковують вулиці...»

— Я раненько встаю, то часто бачу, як Руслан Петрович вулиці пішки обходить, дивиться, що і де не так у місті, — долучається до розмови колишня вчителька, а нині пенсіонерка Ганна Іванівна, як назвалася. — Він людяний, ніколи не залишить людину у біді. Я начувана від людей про це.

— Зі спортом дружить, — підхоплює розмову її сусід по автобусу 15-річний Віктор. — Він пауерліфтингом займається, часто тренується в спортивному ліцеї та спортшколі. Мої друзі казали, що навіть у змаганнях з цього виду спорту участь бере. Він же колишній військовий...

Отож допоки доїхала в місто Березне, його мешканці охарактеризували міського голову. Березне, де я не була кілька років, і справді дуже змінилось на краще: чисте, охайне, з доглянутими зонами відпочинку для городян, з кованими лавками, озером кохання у вигляді серця, ігровими дитячими майданчиками... З’явилися нові сучасні торговельні комплекси, багатоповерхівка, а на околицях міста — новий мікрорайон для атовців.

Ним і переймається нині міський голова Березного Руслан Пилипчук. Розмірковує з командою, як хоч частково фінансово підсобити колишнім воїнам підвести до масиву електропостачання, газопостачання, прокласти дороги.

Звичайно, повністю профінансувати такі роботи в бюджеті міста коштів не вистачить, однак допомогти треба. Розмірковує міський голова, як здійснити каналізування південно-східної частини міста, де нині будується сучасний дитячий садок. Одне слово, клопотів у нього чимало.

Але найперше на контролі в міського голови — введення до кінця року нових очисних споруд міста, а також будівництво дитсадка на 150 місць, що дуже актуально для Березного, де чимало малюків чекають на місця в дитсадку.

Не сумніваюся, що все задумане в нього вийде. Адже як колишній військовий він дисциплінований, вміє планувати час, аналітично мислити. До речі, на військовій службі він був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. За військовою спеціальністю він будівельник, за цивільною — державний управлінець. Тож на нинішній посаді Руслану Пилипчуку дуже знадобився досвід будівельної справи, оскільки в місті багато будується об’єктів, так само як і досвід організатора, управлінця.

— Вимогливий, але справедливий, — коротко охарактеризував шефа його заступник Василь Тарасюк, який відповідає за роботу комунальних підприємств.

Такої самої думки про Руслана Пилипчука і голова Рівненської ОДА Віталій Коваль:

— Знаю Руслана Петровича як менеджера, який багато робить і мало говорить. Це головна якість, за яку його люблять, а головне — поважають люди. Знаю, що в міського голови багато планів, аби зробити Березне комфортним для його мешканців. Хочу, щоб у нього все вдалося. Адже це і моє рідне місто, моя маленька Батьківщина.

А ось що сказав про міського голову Березного голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук:

— Порядність — це головна риса Руслана Пилипчука, яку я особисто ціную та поважаю. Знаю цю людину більш як двадцять років. Він працював на різних керівних посадах у різних сферах і не лише на Рівненщині, тож має неабиякий досвід. Але саме відповідальне ставлення до роботи, категоричне несприйняття халатності та непорядності вирізняє його з-поміж інших. 

Рівне.

Фото надано автором.