«Кава з ДІПСами» — саме такий новий формат спілкування з місцевими мешканцями запровадили дільничні інспектори прикордонної служби (ДІПС) відділів Донецького прикордонного загону «Ялта» й «Маріуполь». Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби.

Дільничні інспектори прикордонної служби відділів Донецького прикордонного загону «Ялта» й «Маріуполь» щоденно крокують узбережжям, спілкуючись з місцевими мешканцями.

«Саме цивільні, які проживають неподалік кордону, — найкращі друзі прикордонників, бо справді допомагають нести службу, інформуючи про появу у прикордонні підозрілих осіб й можливі правопорушення», — йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

«Зелені берети» зі свого боку ознайомлюють цивільних осіб зі змінами в законодавстві України, що їх стосуються. Місцеві рибалки — як любителі, так і промисловці — дізнаються під час таких зустрічей про безпечність умов і законність виходу в море, оскільки із загостренням ситуації на Азові дотримання норм закону стало надважливим.

У зону прикордонного контролю періодично потрапляють і прибулі з інших районів громадяни, яких варто інформувати про особливості перебування в контрольованому прикордонному районі, що є ділянкою відповідальності прикордонників.

Місцями для зустрічей за філіжанкою кави з прикордонниками періодично стають також робочі кабінети в селищних радах. Тут «зелені берети» здійснюють прийом громадян, роз’яснюючи відвідувачам у спокійній, невимушеній атмосфері низку актуальних для прикордонного району питань.