На знімку: заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич на презентації проекту «Поліцейський офіцер громади»

У дев’яти об’єднаних територіальних громадах Донецької області — Іллінівській, Миколаївській, Черкаській, Лиманській, Соледарській, Олександрівській, Андріївській, Званівській та Шахівській, — а також у Новотроїцькій селищній раді стартував проект «Поліцейський офіцер громади». 

Під час презентації проекту в Краматорську і підписання меморандуму про взаємодію між керівництвом поліції Донеччини та головами ОТГ заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич зазначив, що Донецька область стала дев’ятим регіоном, на який поширилася нова форма взаємодії Нацполіції та громад.

«Філософією проекту є те, що офіцер має постійно бути у громаді, знати її мешканців і спілкуватися з ними. Для офіцерів має бути створено робочі місця, придбано службовий транспорт, а за потреби — житло. Разом із керівниками громад ми побудуємо систему безпеки, складовими якої стануть офіцери громад, патрульна поліція, системи відеоспостереження тощо», — зазначив Олександр Фацевич.

«Обласна влада підтримуватиме всіх керівників органів місцевого самоврядування під час реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади». Ми перші в Україні, хто створив 14 центрів безпеки громадян на території області.

Ми піклуємося про безпеку наших громадян, тому продовжимо роботу у цьому напрямі», — заявив заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін.

Донецька область.

Фото прес-служби Донецької ОДА.