Зі створенням ОТГ мешканці громад мають більшу зацікавленість у надходженні та використанні коштів. В Івано-Франківському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою» саме навчали, як інформацію про виконання бюджету зробити доступною та цікавою.

На тренінгу представники громад ознайомилися з особливостями підготовки звіту про виконання бюджету ОТГ та принципами публічного звітування головних розпорядників коштів для різних аудиторій. На актуальності навчання наголосив директор Івано-Франківського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Руслан Панасюк.

«Інформацію про виконання бюджету різні цільові аудиторії сприймають по-іншому. Бюджет громади для пересічного мешканця — поняття доволі абстрактне, це, умовно кажучи, певна сума грошей. Важливо подати її у форматі «звідки беруться кошти — куди їх витрачають». Це значно доступніше й цікавіше, та спонукає замислитися над джерелами надходжень», — розповіла радниця з питань муніципальних фінансів та управління регіонального офісу Оксана Швець.

Програма «U-LEAD з Європою» діє на Прикарпатті впродовж кількох років і загалом підтримує децентралізацію та регіональну політику нашої країни. Її реалізують донори за співфінансування Євросоюзу та держав —членів ЄС: Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції.

Івано-Франківська область.