Він народився у Грузії, проживав у Донецьку, вічний спочинок знайшов у місті над Бугом.

— Бойова машина піхоти, в якій перебував Фірсов, підірвалася на вибуховому пристрої, — каже командир 93-ї бригади полковник Дмитро Брижанський, який приїхав до Вінниці попрощатися з підлеглим. — Сталося це 6 березня нинішнього року під час виконання завдання. Хлопці, які були в машині, зазнали контузії, але вижили. Дмитро, на жаль, загинув. На початку січня йому виповнилося 40.

За словами полковника, Фірсов народився в Грузії в родині військовослужбовця, виріс і жив у Донецьку. Мав вищу цивільну освіту. У 2019-му йому присвоїли звання офіцера.

Захищати країну пішов добровольцем у батальйон «Донбас» у 2014-му. Згодом батальйон увійшов до складу 93-ї бригади. За словами одного з побратимів, Дмитрові вдалося вивести з Іловайського котла 55 бійців. Захищав Донецький аеропорт. Пройшов Дебальцеве. Дістав поранення, контузію. Але знову повертався в стрій.

Побратими розповідали, що в Дмитра була мрія — визволити Донецьк від окупантів і повернутися у свою квартиру. Будинок розташовано на околиці міста. Одного разу його було видно з позиції. Дмитро показував хлопцям місце свого довоєнного проживання.

Вінничанин «кіборг» Леонід Гуменний познайомився з Фірсовим у перший рік початку бойових дій.

— Назвіть мені ще хоча б одну таку дружину, яка б їздила за чоловіком, як це робила Тамара Фірсова, — розповідає Гуменний. — Разом із сином вона винаймала житло в прилеглих до лінії зіткнення населених пунктах, аби бути ближче до чоловіка.

Минулого року Дмитро попросив допомогти визначитися, де б Тамара й Георгій могли зупинитися і почуватися надійно, щоб хлопець міг нормально навчатися, а дружина перестала подорожувати.

— Ми запропонували Дмитру Вінницю, — продовжує Гуменний. — Він сприйняв таку пропозицію з радістю.

Поховали Дмитра Фірсова на Алеї Слави на центральному кладовищі Вінниці. Вічна пам’ять Герою! Глибокі співчуття дружині, синові, рідним, друзям, побратимам.

Вінниця.

Фото зі сторінки 93-ї бригади у Фейсбуці.