З того самого дня розпочалися перевірки на кордонах з Німеччиною та Чехією: пасажири автобусів, які в’їжджають до Польщі з цих країн, заповнюють спеціальні інформаційні картки з даними для санітарно-епідеміологічних служб. Від учора контроль запроваджено й на кордонах з Україною, Білоруссю та Росією.

Перевірки проводять в автобусах, мікроавтобусах пасажировмісністю понад вісім осіб та в потягах. Передбачено наявність карет швидкої допомоги та медиків, які госпіталізуватимуть хворих. Запровадження цих заходів через місяць після введення додаткових процедур перевірки в аеропортах спричинене тим, що саме сухопутним шляхом коронавірус 
COVID-19 вперше «проїхав» до Польщі з Німеччини.

Польська державна залізниця (ПДЗ) запровадила додаткові перевірки для виявлення хворих: на 40 вокзалах ПЗД по всій Польщі визначено місця, в яких пасажирів із підозрілими симптомами можна ізолювати до приїзду медичних служб.

Не залишились осторонь й приватні перевізники. Наприклад, Flixbus, автобуси якого їздять, зокрема до Німеччини, запевняє, що моніторить ситуацію, пов’язану з коронавірусом. Sindbad, який з Польщі обслуговує автобусні рейси до понад 500 міст у Європі, з 9 березня до 3 квітня призупинив рейси до Італії.

Станом на ранок 10 березня в Польщі зафіксовано 17 випадків захворювання на коронавірус, перший випадок був у Кракові; нових заражених виявили у Рацибужі, інші хворі перебувають у Варшаві, Зеленій Гурі, Щецині, Оструді та Вроцлаві. Троє з них — у тяжкому стані. З підозрою на коронавірус госпіталізовано понад 170 осіб.