На знімку: під час проведення урочистого заходу на меморіальному комплексі «На горі Карачун» з нагоди Дня українського добровольця.

На зустрічі були присутні учасники АТО/ООС із числа добровольців, які разом згадували незабутні сторінки героїчних та сповнених трагізму подій на сході України 2014—2020 років. Захід було організовано за ініціативи та сприяння київського військового волонтера Марини Квітки.

Учасники урочистостей вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих українських героїв, які віддали своє життя, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність під час Антитерористичної операції/Операції об’єднаних сил на сході України.

Військовий капелан 81-ї окремої аеромобільної бригади Збройних Сил України отець Василь Іванюк провів поминальну літургію.

Юні мешканці Слов’янського району із селища Билбасівка, сіл Андріївка та Мирне підготували творчі виступи для учасників пам’ятного заходу. Із побажань школярів міста Кропивницький було створено живий оберіг за участю 120 військовослужбовців підрозділів, які входять до складу Об’єднаних сил.

Під час проведення урочистостей відбулося нагородження медаллю «Нескорені духом» Всеукраїнського об’єднання «Країна» воїнів силових структур, які брали участь у визволенні Слов’янська, Краматорська та інших міст Донбасу, підтримували правопорядок на сході України під час ООС. На меморіальному комплексі встановили гранітний шеврон «Карачун... Говерла... Пам’ятаємо...».

Захід завершився урочистим покладанням квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Донецька область.

Фото зі сторінки Цивільно-військового співробітництва у Фейсбуці.