«Минай» (Ужгородський район) — «Інгулець» (Петрове, Кіровоградська область). 1:1 (пенальті — 6:5). Голи: Глагола, 30 — Мішуренко, 54.

Зустрічалися не просто представники Першої ліги, а провідні клуби цього дивізіону. Команди, котрі претендують на вихід до УПЛ. У них тепер по 37 очок. «Минай» — на третій сходинці, «Інгулець» — на четвертій.

Протистояння на такому високому етапі кубкового турніру — ще одна нагода показати себе з найкращого боку. А наміри колективів підвищитися в класі мають ґрунтовні підстави.
«Інгулець» — фіналіст попереднього розіграшу (поступився «Шахтареві» 0:4). Але сам факт виступу в фіналі говорить багато про що. «Минай» вибив з нинішнього турніру представника УПЛ ФК «Львів», а «Інгулець» упорався з «Дніпром-1» і «Карпатами».

У «Миная» кубкові досягнення дещо скромніші. Але підопічні у минулому гравця збірної України Василя Кобіна відкрили рахунок. Вони провели прекрасну атаку лівим флангом — Пиняшко влучив у бокову стійку, а Глагола відмінно зіграв на добивання.

Одразу після перерви гості забили у відповідь — Мішуренко ефектно ударом головою влучив під поперечину.
З таким рахунком завершився основний час і два додаткові тайми. Післяматчеві пенальті краще пробили закарпатці.

***

«Альянс» (Липова Долина, Сумська область) — «Маріуполь». 2:4. Голи: Осадчий, 24, Ярошенко, 45+2 — Кулаков, 29, Яворський, 35, Полегенько, 47, Муравський, 66. Вилучено Федорчука («Маріуполь», 86, друге попередження).
«Альянс» — представник Другої ліги — діяв завзято, старанно, відкрив рахунок, потім зрівняв його (2:2). Але йому протистояв клуб УПЛ і не з числа слабких. Це був саме той випадок, коли клас б’є порядок.

***

«Динамо» (Київ) — «Олександрія». 1:0. Гол: Циганков, 106. Вилучено Кадірі («Динамо», 55, друга жовта картка).
Протягом 65 хвилин динамівці грали в меншості. Але це не завадило їм вирвати перемогу. Забили вони на першій хвилині другого доданого тайму. Михайличенко зробив вдалу заміну, випустивши на поле наприкінці основного часу Циганкова (на знімку). А з ним і без нього, як відомо, «Динамо» — це дві різні команди. Саме цей півоборонець завершив швидку й ефектну комбінацію господарів.

Слід зазначити, що «Динамо» забило і на 79-й хвилині. І якби не VAR, довело справу до переможного кінця в рамках основного часу. Тоді Сидорчук віддав передачу Русину на лінію карного майданчика, нападник класно першим дотиком прибрав оборонців і підібрав м’яч, а потім ефектно і точно пробив з-під опікуна.

Боковий арбітр побіг до центру, фіксуючи взяття воріт. Але рефері Романов просигналізував, що епізод переглядає відеоасистент. У підсумку той (Бойко) скасував гол. Либонь, вказавши на те, що в момент удару Вербич перебував в офсайді і заважав Паньківу, перекривши йому огляд.

«Олександрія» дуже старалася, часом пресингувала. Але зовсім мало била по воротах. А «Динамо» навіть у меншості було свіжіше, жвавіше і цілком заслужено вийшло до півфіналу.

Фото ФК «Динамо».